• Camere Live link="camereLive"
  • Curse noi în 2023, la Aeroportul Mihail Kogălniceanu!  

    aeroport
    0 Shares

    Despre aeroportul Mihail Kogălniceanu am mai scris că este mica poartă aeriană care te poate ajuta să călătorești în aproape toate destinațiile din lume. Călătoria noastră în SUA a pornit tot de la aeroportul din județul Constanța cu ajutorul celor de la Turkish Airlines care ne-au legat zborurile cu o escală de doar trei ore la Istanbul. 

    03 septembrie, ora 08.30, aeroportul Mihail Kogălniceanu, județul Constanța. Nu ai spune, dar mica aerogară de la malul mării, este de fapt o poartă principală spre multe destinații de pe glob. Cursa...

    Continuă să citești

    Următoarea experiență peste mări și țări va porni din același aeroport. De ce plecăm de la Constanța și folosim tranzitul din Istanbul? După ce am pus pe foaie cheltuielile și timpul alocat mersului la București, posibila cazare (depinde de zbor), am realizat că suntem în câștig dacă plecăm de aici. 

    Turkish Airlines conectează litoralul cu 400 de destinații din 120 de țări

    Un alt aspect important este întoarcearea. Este senzațional să ajungi acasă în doar 30 de minute după zboruri lungi. Pentru moment, singurii care te pot ajuta să planifici o astfel de călătorie sunt cei de la Turkish Airlines pentru că leagă orașul de la malul mării de toate destinațiile importante din lume.

    Zboruri naționale din vara lui 2023

    Setea de călătorii a românilor a făcut ca aproape toate aeroporturile naționale să revină la datele din 2019, an considerat excepțional cu privire la numărul de pasageri. Aerogările din Constanța, Cluj, Iași, Sibiu, Timișoara anunță noi terminale și extinderi de piste, fapt care nu va face altceva decât să ajute la atragerea de noi curse. Și aici putem încadra vestea celor de la aeroportul din Constanța. 

    Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu Constanţa informează că începând cu data de 22 iunie 2023, compania aeriană AirConnect va opera zboruri directe de la Constanța către: Cluj Napoca, Oradea, Suceava și Timișoara, astfel:

    • Constanța – Suceava, în zilele de joi, începând cu 22 iunie 2023
    • Constanța – Timișoara, în zilele de joi și duminică, începând cu 22 iunie 2023
    • Constanța – Cluj, în zilele de joi și duminică, începând cu 22 iunie 2023
    • Constanța – Oradea, în zilele de duminică, începând cu 25 iunie 2023.

    Detalii referitoare la programul de zbor și bilete sunt disponibile pe site-ul operatorului aerian www.air-connect.com.

    „Pentru dezvoltarea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și a zonei cu potențial turistic în care ne aflăm, trebuie să extindem parteneriatul cu companiile aeriene, pentru a veni în sprijinul pasagerilor.  Zborurile programate a fi operate în sezonul de vară 2023 de către noul operator AirConnect sunt solicitate de pasageri și vin să ofere acestora o modalitate de a călători rapid la costuri reduse. Încrederea pasagerilor se câștigă prin stabilitate și perseverență. Pentru pasagerii care aleg să zboare de pe Aeroportul din Constanța sunt disponibile opțiuni de transport în comun pe ruta Constanța – Mihail Kogălniceanu și retur (program disponibil pe www.mk-airport.ro), opțiuni de transport în regim shuttle bus precum și opțiuni de transport în regim de taxi. Mizăm totodată și pe sprijinul tour-operatorilor, care prin pachete complete de vacanță puse la dispoziția turiștilor, contribuie la creșterea traficului aerian în zona Mării Negre. Vom continua, împreună cu AirConnect, definitivarea proiectelor pe care le avem pentru a pune la dispoziția pasagerilor noștri noi destinații”, susține Bogdan Artagea, Directorul General Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța. 

    Programul curselor pentru 2023
    Programul curselor pentru 2023

    La rândul său, Tudor Constantinescu, directorul  General AirConnect afirmă că “AirConnect este o companie aeriană românească înființată din dorința de a deservi piața regională neexplorată din țară. Știm potențialul litoralului românesc și știm cât este de dificil să parcurgi drumul cu mașina sau trenul din Cluj, Oradea, Suceava și Timișoara către mare. Zborurile introduse de AirConnect către Constanța vor reuși să aducă turiștii rapid, confortabil și în siguranță pe litoral pentru a începe vacanța relaxați. Suntem convinși că aceste rute vor avea succes la public și datorită suportului pe care îl avem din partea Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța.”

    Eu doar sper ca orarul de zbor să fie uman, nu ca cel lansat de Blue Air, înainte de a se desființa. Anul acesta am renunțat să mergem la Untold cu avionul pentru că cei de la Blue Air au decis să programeze cursele la ore imposibile, care mai mult te încurcau decât de ajutau. Plecai din Cluj în jurul orei 02.00 spre Constanța, iar returul era în preajma orei 05.00 

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit