• Camere Live link="camereLive"
 • Raportul negru al sezonului estival : 20 de înecați

  Ignoranţa Ucide Anual 37 Turisti Inecati pe Litoralul Romanesc Funky Travel Blog Cei mai mulţi ignoră steagurile salvamarilor/ Turiştii nu cunosc semnificaţia steagurilor
  0 Shares

  Cifrele oficiale pe care le-ați urmărit mai sus sunt emise de ISU Dobrogea. Poate vi se pare seci, dar sunt 20 de români care și anul acesta și-au petrecut ultima vacanță pe litoral.

  Oameni care, de obicei, au ignorat orice avertisment al salvamarilor și au crezut că pot învinge natura. De fiecare dată, marea cea neagră câștigă această luptă. Anual, astfel de temerari, care ajung chiar să se bată cu salvamarii, sunt plânși apoi de rude, pe malul mării. Vă las încă o dată cifrele negre ale litoralului! Poate le distribuiți ca sa ajungă cât mai departe.

  Topul stațiunilor în funcție de numărul intervențiilor

  Cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din stațiunea Costinești – 474, urmată de Eforie Nord – 452, Vama Veche – 371, Saturn – 343, Mamaia – 321 , Năvodari – 292, Techirghiol – 189 persoane asistate medical și Corbu – 27.

  Vă las un articol scris în momentul în care am lucrat alături de o companie de IT și echipa salvamarilor la aplicația SEA STATUS. Totul a plecat de la această fotografie.

  Imagine suprinsă la Mangalia

  O imagine cu o familie distrusă! Un bărbat care lasă în urmă o soție și doi copii cu care a venit în vacanță la Mangalia. Din păcate, nu este o imagine unicat pe litoral! A devenit obișnuiță ca mulți turiști să ignore stegurile și avertismele salvamarilor, iar ignoranța se transformă în tragedii. De mulți ani, salvamarii, scafandrii de la ISU, pompierii și toți cei implicați în operațiunile de la Marea Neagră încearcă să găsească un răspuns la această întrebare: „De ce să alegi să ignori steagul roșu și avertismentele salvamarilor ?”

  Aplicația oficială a salvamarilor de pe litoral a fost creată cu speranța ca numărul celor care își pierd viața în valuri să scadă din ce în ce mai mult.

  Începând de astăzi, pe litoral, rămân operaționale, până la data de 31 octombrie, două puncte de salvare acvatică – Mangalia și Portul Tomis, precum și un punct temporar de stingere – la Ciocârlia.

  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar de 15 ani lucrez la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral?
  Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Schi Austria

  Abonează-te la Newsletter!

   

  Află cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!