• Camere Live link="camereLive"
  • “Ascultați manele în surdină, dimineața pe plajă auziți valurile mării și nu cum se jelește un lăutar”

    Golden Beach
    0 Shares

    Mesajul a fost postat pe Forum Thassos de o turistă din România, disperată de lipsa de bun simț a unor conaționali care au ales să-și petreacă vacanța pe această insulă din Grecia. Tânăra și-a dat acceptul pentru a prelua mesajul integral, dar m-a rugat să-i protejez identitatea.

    “La terase măcar dacă tot vreți să mâncați doar acolo unde e scris în română și au și ciorbă de burtă, nu-i deranjați pe ceilalți care optează pentru alte taverne”

    Thassos, cunoscută și drept ”insula de smarald”, este la doar nouă ore de mers cu mașina de București, fiind o distanță accesibilă românilor. Cele mai cunoscute plaje sunt Golden Beach, Skala Potamia și Marble Beach, iar una dintre cele mai mari atracții este piscina naturală Giola, cunoscută și drept ”laguna albastră” sau ”piscina sirenelor”. Aceasta s-a format după prăbușirea tavanului unei grote și este ”alimentată” chiar de valurile mării.Scufundări, snorkeling, croaziere si sporturi acvatice, toate acestea sunt posibile pe insula Thassos, iar mâncarea încântă papilele gustative ale oamenilor. Cam așa poate fi descrisă insula. Pare însă că venirea sutelor de mii de turiști români pe insulă a adus și o atmosferă de vacanță nedorită de unii dintre iubitorii locului. Să revenim la mesajul tinerei!

    “ La terase macar daca tot vreti sa mancati doar acolo unde e scris in română si au si ciorba de burta macar nu i deranjati pe ceilalti care opteaza pentru alte taverne. In speranta ca va ajunge la voi mesajul meu, va multumesc anticipat si imi doresc sa nu ne mai intanlim pe nici o plaja ca prea le ati stricat pe toate.”

    “Ascultați manele în surdină, dimineața pe plajă să auziți valurile mării și nu cum se jelește un lăutar că l-a lăsat piranda”

    Tânăra atinge un alt punct sensibil pentru români, muzica de petrecere. Adevărul că am tot citit despre manelel care au cucerit zone întregi din Thassos, dar credeam că vorbim de zone izolate. Se pare că nu!

    “In concediu suntem toti, si toti am venit aici sa ne relaxam si sa ne incarcam bateriile, dar daca am venit  aici si nu am ramas la Eforie inseamna ca nu  cautam atmosfera de acolo, si prin urmare va rog daca cumva sunteti pe acest grup incercati ca seara dupa ora 23 sa ascultati manele in surdina, dimineata pe plaja sa auziti valurile marii si nu cum se jeleste un lautar ca la lasat piranda si la terase”

    Mesajul integral al turistei

    Iată mesajul integral postat de tânăra aflată în Thassos ( am păstrat ortografia originală)

      “Buna ziua, probabil ca imi voi lua hate dar tin sa le multumesc conationalilor nostri care de 2 zile au ajuns in Thasos mai la sud asa.. si care ne explica clar si raspicat cum e treaba cu Carmen Chindris si ochelarii ei de soare pe plaja, cum e cu hahaiala aia de autobaza, mamikilor adepte ale perentingului modern care isi lasa copii sa tipe si sa urle ca nu primesc telefonul  ca asa e invatatura de  acasa fara sa se gindeasca ca deranjeaza juma de plaja, si tuturor Romanilor care dupa ce au terfelit litoralul romanesc acum au venit sa l strice si pe al Grecilor. Eu inteleg ca e loc sub soare pentru toata lumea dar  daca eu nu vin sa va deranjez cu hard rock ul ascultat de mine in casti, voi de ce  veniti sa deranjati cu boxa pe plaja??Daca copilul meu intelege cind ai spun ca mai tarziu va primi telefonul acum sa se bucure de soare si apa ai vostrii de ce trebuie sa urle si sa vorbeasca urat?? In concediu suntem toti, si toti am venit aici sa ne relaxam si sa ne incarcam bateriile, dar daca am venit  aici si nu am ramas la Eforie inseamna ca nu  cautam atmosfera de acolo, si prin urmare va rog daca cumva sunteti pe acest grup incercati ca seara dupa ora 23 sa ascultati manele in surdina, dimineata pe plaja sa auziti valurile marii si nu cum se jeleste un lautar ca la lasat piranda si la terase.. La terase macar daca tot vreti sa mancati doar acolo unde e scris in română si au si ciorba de burta macar nu i deranjati pe ceilalti care opteaza pentru alte taverne. In speranta ca va ajunge la voi mesajul meu, va multumesc anticipat si imi doresc sa nu ne mai intanlim pe nici o plaja ca prea le ati stricat pe toate.”

    Thassos
    Mesajul turistei postat pe facebook

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit