• Camere Live link="camereLive"
 • Mangalia are prima plajă publică închiriată de autorități. Iată regulile!

  visit mangalia
  0 Shares

  Mult disputata luptă dintre turiștii care vor să stea pe șezlong și sunt dispuși să plătească pentru această plăcere (între 40 și 100 de lei pe zi în Mamaia) și cei care vor să facă plajă pe prosop sau cearșaf, pare că are o soluție.

  Primăria Municipiului Mangalia este prima autoritate locală de pe litoral care a participat la licitația pentru plaje și a închiriat un sector pentru localnici și turiști.

  Turul Virtual al stațiunilor care aparțin de Mangalia

  Zona este situată chiar în dreptul Portului Turistic din Mangalia. Ce înseamnă o plajă publică închiriată de o autoritate locală ?  Primăria plătește pentru închiriere, tot autoritatea locală suportă costurile curățeniei, iar turiștii au accesul liber. Vrei să stai pe prosop, vii frumos cu el de acasă, iar dacă vrei pe șezlong, la fel, vii cu el de acasă. Soluția mi se pare extrem de bună pentru toate autoritățile locale de pe litoral și este nouă doar în România. Am văzut astfel de plaje  în Spania, Franța și Grecia.

  visit mangalia
  Tur virtual Visit Mangalia

  Iată ce nu poate face autoritatea chiar dacă are plajă

  Nu poate cultiva bunul simț al unor localnici și turiști care consideră că plaja este un coș de gunoi! De asemenea, nu poate aduna algele de pe malul mării, la fel cum se întâmplă și în cazul celorlalte sectoare de nisip închiriate de privați.

  “Odată cu venirea verii, aș dori să le reamintesc locuitorilor Mangaliei că au la dispoziție un întreg sector de plajă (în zona Portului Turistic), unde se pot relaxa fără a plăti șezlong sau alte taxe. După cum am mai spus, Primăria Mangalia este singura din țară, care a participat la o licitație și a închiriat de la Apele Romane un sector de plajă destinată localnicilor. Pe această cale, precizez că plajele nu aparțin municipalității, ci Ministerului Mediului, prin Apele Române. Mulți concetățeni, dar și turiști, mă sună pentru a curăța plajele de alge. Ca și dumneavoastră, putem doar să facem sesizări și să solicitam intervenția cât mai rapidă a utilajelor de colectare a algelor de pe toate sectoarele de plajă.”, mesajul lui Cristian Radu, primarul din Mangalia.

  Și acum un sfat pentru turiștii care ajung pe litoral: algele nu vă mușcă, nu vă fac rău chiar dacă uneori mirosul degajat este greu de suportat. Una dintre condițiile impuse de Blue Flag, cel mai înalt standard internațional acordat plajelor din lume, este să nu influențezi ecosistemul. Algele fac parte din ecosistem!

  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar de 15 ani lucrez la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral?
  Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Schi Austria

  Abonează-te la Newsletter!

   

  Află cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!