• Camere Live link="camereLive"
 • Vacanță cu copilul în Tenerife! Ponturi de distracție

  Tenerife
  0 Shares

  Ne place să călătorim și încercăm să plecăm în vacanțe cât putem de des. În același timp vrem ca pe site să avem informații diverse din cât mai multe locuri minunate. Chiar și unde nu am ajuns noi. Încă.

  “Drumul până acolo nu este ușor”

  Așa că deschidem seria de articole ale invitaților noștri. Despre Tenerife ne-a povestit Teodora Petrișoaia, producător de știri la PRO TV. S-a îndrăgostit în urmă cu câțiva ani pe plajele din Tenerife, iar acum s-a întors acolo cu soțul, dar și cu băiețelul lor de 5 ani.

  Teodora Petrișoaia
  Teodora Petrișoaia

  Eu și soțul am mers vara aceasta pentru a doua oară în Tenerife. Prima data cu copilul de 5 ani. Drumul până acolo nu este ușor. Avionul direct face 6 ore, la care s-au adăugat cele 2 ore de formalități din aeroport și alte 2 de întârziere. Dar împreună am rezistat și așa am ajuns în cea mai frumoasă vacanță a noastră de până acum, în formulă de 3.  Am închiriat o mașină de la Cicar, din aeroport, rezervată cu ceva timp înainte. Am achitat-o acolo, când am ajuns: 280 de euro pentru 12 zile. Am ales o cazare în sudul insulei, unde vremea este perfectă, spre deosebire de nord, unde se mai adună norii.

  palmier
  Tenerife

  În sud sunt și cele mai populare stațiuni: Las Americas, Los Cristianos, Costa Adeje. Noi am ales Los Cristianos: are plaja cu nisip fin, apa nu este adâncă la mal, spre deosebire de Las Americas unde plaja este cu pietre mari. Ne-am cazat într-un complex cu apartamente chiar pe plajă (Vista Sur). Am rezervat încă din iarna, cu 4.000 lei, spre deosebire de 10.000 cât ar fi costat acum vara. Am avut parcare subterană și acces ușor la magazine și restaurante. În apartament am avut o bucătărie dotată complet și i-am gătit uneori celui mic mâncărurile preferate.

  Plaja Tenerife
  Plaja Tenerife

  Tenerife este plin de palmieri și vegetație wow. Clima este specială: între temperatura de peste zi și cea de noapte sunt doar câteva grade diferență. Ziua nu este niciodată cald să te sufoci ca în Grecia, am avut zilnic 27 de grade maximum și cer senin. Apa oceanului este însă rece. Ne-am jucat mai mult la mal, cu picioarele în apă, dar majoritatea hotelurilor au și piscine.

  Ponturi de distracție

  Pe insulă sunt foarte multe de văzut. În top este Loro – parcul în care am mers special să vedem show-ul cu balenele orca. Sunt două show-uri pe zi la ora 11.45 și la ora 15.15 și ar fi bine să vă programați vizita în parc în funcție de ele. Parcul este foarte mare, iar copiii vor obosi repede.

  Parcul Loro
  Parcul Loro

  Ne-a plăcut foarte mult și show-ul delfinilor, dar și tunelul din acvariul rechinilor sau habitatul pinguinilor. Copiii până în 6 ani intră gratis în parc, cei peste 6 ani plătesc 28 de euro, iar un bilet de adult costă 40 de euro. Ni s-a părut și nouă mult, dar merită efortul. Parcul este plin de atracții, restaurante și magazine de jucării, așa că nu am cheltuit doar cei 80 de euro pe bilete. Ne-am rezervat o zi întreagă pentru Loro, mai ales că se afla în nordul insulei, iar până la el am condus o oră pe autostradă.

  Ieșiți mai ieftin dacă vă hotărâți să cumpărați bilete la câte două parcuri combinate

  Un alt parc care ne-a plăcut foarte mult a fost Jungle Park – tot o grădină zoologică, amenajată ca o junglă. Aici cel mai mult i-a plăcut celui mic să parcurgă de două ori traseul de aventură făcut din bușteni și poduri mișcătoare legate cu sfoară peste cușca crocodililor. Și aici adultii intră cu 40 de euro, iar copiii cu 30. Puteți vedea un show al leilor de mare în fiecare zi la ora 13.30. N-am fost la Monkey Park – un parc mai mic, unde poți hrăni maimuțe mici care se cațără pe tine. Noi n-am fost deciși din prima zi. Dar trebuie să știți că ieșiți mai ieftin dacă vă hotărâți să cumpărați bilete la câte două parcuri combinate. “2 parks” – costă în jur de 100 de euro și puteți alege intrare la zoo combinată cu intrare la unul dintre parcurile acvatice.

  Continuarea relatării, dar și alte ponturi pentru vacanțe alături de copii, găsești pe https://parentropolis.com/

  Parentropolis

  Parentropolis este o platformă prin care 3 mame, Laura Ion, Andreea Georgescu și Oana Hagiescu, și-au propus să ofere părinților informații structurate și la îndemână. Informații validate de specialiști, precum psihologi, doctori, terapeuți sau specialiști acreditați în parenting. Aici găsiți și idei de joacă, recomandări de cărți și locuri de mers împreună cu familia. Te așteptăm pe https://parentropolis.com/

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral?
  Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Schi Austria

  Abonează-te la Newsletter!

   

  Află cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!