• Camere Live link="camereLive"
 • Incredibil! Am aflat cea mai nouă metodă de a da țeapă turiștilor care vor la apartamente

  0 Shares

  Vă anunț de la început că autoritățile din Constanța au, în acest moment, două anchete în derulare pentru a afla identitatea persoanei sau a persoanelor care a/au pus la cale această nouă metodă de a păcăli turiștii.  Din păcate,  la mijloc sunt și documente, cel mai probabil false, care poartă antetul unei instituții extrem de importante în ultimul an și jumătate. 

  Mesajul primit de turistă

  Întreaga poveste pornește de la acest mesaj pe care o turistă l-a primit de la proprietara unui apartament. Femeia a plătit pentru un concediu in zona noii stațiuni Mamaia Nord (Năvodari), dar, nerăbdatoare, a ajuns la mare cu o zi înainte. S-a cazat la un alt apartament, iar, în această după amiază a primit sms-ul de la proprietară. Speriată, mai ales că implica autorități, o posibilă infecție cu COVID 19, nu a bănuit nimic. De fapt, tocmai ce fusese victima unei țepe. 

  sursa: bugetul.ro

  În loc de această fotografie cu un mare semn de întrebare ar trebui să fie un document care poartă însemnele oficiale ale unei instituții publice din Constanța și care, cel mai probabil, este falsificat. Ca urmare a faptului că sunt anchetele în derulare nu vă pot dezvălui încă despre ce este vorba! Dar, cu siguranță voi reveni și cu actul când publicarea acestuia nu va periclita investigațiile. 

  V-am făcut descrierea de mai sus pentru a înțelege că proprietara apartamentului a mers atât de departe încât a speriat inclusiv agenții economici și proprietarii de pensiuni, hoteluri și apartamente clasificate oficial de Ministerul Turismului. Fără să exagerez, mulți dintre cei care au afaceri în turism din zona Mamaia Nord (Năvodari) au crezut că vor închide. 

  Posibilul motiv al țepei

  Ca să nu mă lungesc fără rost, haideți să vă explic pentru ce a creat panică proprietara apartamentului. Turista achitase vacanța prin airbnb, iar banii erau deja taxați de pe card. Nu și-a dat seama că perioada aleasă de turistă este chiar în weekend-ul prelungit de Rusalii, atunci când tarifele cresc. Dacă anula rezervarea era sancționată de airbnb. Și atunci a ales să inventeze o poveste care o va costa, cel mai probabil, mai mult decât cei 100 de euro pe care îi va câștiga în plus de la alți turiști. 

  Tocmai de aceea vă recomand să folosiți doar structuri autorizate chiar dacă vorbim de apartamente de vacanță. Multe dintre acestea sunt fiscalizate și înregistrate la Ministerul Turismului.

  PS: Voi reveni cu publicarea documentului în  momentul în care acest lucru nu va afecta ancheta autorităților. 

  Adrian Gorpin

  Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar de 15 ani lucrez la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral?
  Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Schi Austria

  Abonează-te la Newsletter!

   

  Află cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!