• Camere Live link="camereLive"
 • Reuters: Statele membre UE au convenit să folosească din iunie certificatele de călătorie

  0 Shares

  Potrivit anunțului, certificatele vor ajuta la  redeschiderea sezonului turistic, în urma unei propuneri a Comisiei Europene. Documentele vor fi acordate celor vaccinați, vindecați de Covid sau cu teste negative.

  Scopul certificatelor este de a permite circulația neîngrădită a persoanelor, în zone turistice în care anul trecut existau restricții din cauza pandemiei. Nu este clar din primele informații cum vor proceda țările în cazul persoanelor care vor să treacă granița dar nu au un astfel de permis. La nivel european, urmează să fie recunoscute numai vaccinurile aprobate de Agenția Europeană a Medicamentului, în prezent: Pfizer/BioNTech, Moderna, Oxford/AstraZeneca și Johnson&Johnson.

  Reuters notează că anumite țări ar urma să primească în țară și persoane vaccinate cu alte vaccinuri dacă ele sunt folosite în țara respectivă.Reprezentanții celor 27 de țări vor discuta cu Parlamentul European detaliile legate de permisul de călătorie în luna mai, scrie Reuters, citând două surse din diplomația europeană. Reprezentanții s-au angajat să creeze cadrul normativ până la începutul verii, potrivit unui document intern.

  În urmă cu o lună, Comisia Europeană a propus introducerea acestui certificat, despre care a precizat că este o măsură temporară care va fi suspendată îndată ce OMS declară sfârșitul pandemiei de coronavirus.

  .

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral?
  Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Schi Austria

  Abonează-te la Newsletter!

   

  Află cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!