• Camere Live link="camereLive"
  • Scandaluri, planuri date peste cap, teamă și vacanțe cu test COVID 19

    0 Shares

    M-am tot gândit cum poate arăta retrospectiva anului 2020! Orice propoziție aș așterne pe hârtia virtuală a tabletei, nu am cum să evit următoarele cuvinte: pandemie, coronavirus și denumirile COVID 19 și SARS COV2. Dar anul 2020 nu a fost doar NEGRU! Platforma funkytravel.ro a crescut frumos, articolele publicate au ajuns în deschiderea yahoo news, am continuat colaborarea cu Republica.ro și stirileprotv.ro, iar mai multe companii din turism au avut încredere și au ales funkytravel.ro pentru a se promova.

    „Focarul e un punctișor pe harta Chinei, deci riscul ca un astfel de virus să ajungă pe teritoriul României este substanțial redus” – Streinu Cercel, 27 ianuarie

    Și cum pandemia părea că se “joacă” la mii de kilometri depărtare de România, luna ianuarie a debutat cu planuri de vacanță. Bilete cumpărate peste mări și țări, cazări plătite din timp pentru a obține cele mai bune prețuri la balconul cu vedere la ocean, dar și scurte escapade în Europa. Apoi din martie, România a intrat în starea de urgență, iar totul s-a dat peste cap. Nimeni nu știa cât vor dura restricțiile, dar planurile de vacanță continuau.

    „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretul privind prelungirea stării de urgență pe teritoriul României.” 14 aprilie 2020

    Începutul lunii aprilie ne face pe toți să înțelegem că nu este de glumă. Vacanțele pică pe bandă rulantă, încep scandalurile cu companiile de turism și cele aeriene aflate în imposibilitatea de a restitui banii clienților, iar litoralul românesc se pregătește de primul 1 mai fără turiști.

    Nimeni nu știe cum vor funcționa unitățile hoteliere sau cum vor circula turiștii în Uniunea Europeană. Specialiștii se reunesc virtual și pun la punct primele propuneri privind redeschiderea traseelor turistice, dar stabilesc și măsuri sanitare pentru hoteluri și restaurante.

    Litoralul românesc primește astfel șansa de a se renova sau măcar de a mai curăța vechile clădiri comuniste.

    Bulgaria și Grecia deschid sectorul turistic înaintea României. Primii turiști români plecați în vacanță povestesc despre noile condiții de călătorie.

    La începutul lunii iunie, organizatorii Neversea și Untold anunță oficial că vor reprograma cele două festivaluri. Între timp, hotelierii de pe litoral se pregătesc să primească primii turiști. Ruleta devine accesoriu de plajă.

    Românii redescoperă țara fie că vorbim de mare, munte sau Delta Dunării. Frica de infectare cu coronavirus ne împinge pe toți să ne cazăm în case de vacanță, ferite de aglomerație.

    În august, zeci de mii de români aleg și litoralul din Grecia și Bulgaria. Cu teste COVID 19, în cazul Greciei, și cu măsuri suplimentare de protecție, în cazul Bulgariei,  pare că ne reluăm viața pe care o aveam înainte de pandemia de coronavirus.

    Grecia a rămas destinația preferată și în septembrie.

    Octombrie aduce noi măsuri de restricție în toată lumea. Sunt semne clare că escapadele la târgurile de Crăciun vor fi interzise. Trăim doar din amintiri.

    Luna noiembrie vine cu vești nu tocmai bune pentru cei care aveau stabilite petreceri de Crăciun și Revelion la munte, pe litoral sau în Delta Dunării. Vacanțele pentru anul 2021 vin la pachet cu asigurări COVID 19.

    Decembrie vine cu anunțuri care calmează întreaga lume: aprobarea mai multor vaccinuri care să ne protejeze de COVID 19. Veștile bune continuă să apară!

    Vine 2021, iar eu îmi fac planuri de vacanță 🙂

    Avatar
    Adrian Gorpin

    Lucrez de mai bine de 20 de ani în media. Am început la TV Neptun, iar 18 ani am lucrat la Pro Tv. În fiecare an, încerc să văd ce lucruri bune s-au făcut pe litoral, ce trebuie îndreptat şi dacă există modele pe care le putem urma. Funkytravel.ro este o „coală” digitală în care vei descoperi analize despre turism, interviuri cu oameni care lucrează în acestă industrie, ponturi de cazare, dar şi câteva dintre aventurile pe care le-am trăit