• Camere Live link="camereLive"
 • Frica de ploaie are soluții simple

  0 Shares

  Mare parte dintre români au o fobie: frica de ploaie în vacanță. Nu știu dacă există un nume pentru fobia asta dar cred că ar trebui băgată în dicționarul medical. Și tratată ca atare. Noi, cei care lucrăm pe litoral o vedem instalată la fiecare norișor care apare vara pe cer, la fiecare adiere de vânt mai serioasă. Și la fel e și la munte, sunt sigur.

  Realitatea este că atunci când plouă vara (ce chestie, câteodată mai și plouă vara), durează 15, hai 30 de minute sau în cel mai grav caz să zicem jumătate de zi. Asta este echivalentul dezastrului natural pentru români. Dacă le-ai luat 3 ore de plajă din vacanță este ca și cum le-ai luat banii din buzunar și i-ai aruncat la gunoi. Ei consideră că au plătit degeaba hotelul, au dat banii degeaba la restaurant/supermarketul din stațiune unde și-au luat 2 mici și o bere la pet. Și peste asta nenorociții aia de la hotel nu le mai dau banii înapoi pe restul sejurului, pentru că da, după primul strop de ploaie, sunt la recepție să scurteze sejurul și să plece acasă (indiferent dacă a doua zi sunt 40 grade la umbră).

  Vacanța ține de psihic și de refacerea lui, ține de liniște și de relaxare

  Bineînțeles că cele de mai sus sunt valabile în proporție mare pentru cei care rezervă 2, 3 și 4 nopți (de obicei în weekend). Ei sunt primii care la anunțul fetelor de la meteo de la 8 jumate seara au cerut deja anularea rezervării fără penalități chiar dacă au plătit un tarif care nu le permite acest lucru. Și cum românul este bun la scuze inventate (cred că este campion mondial) încep diferitele plângeri cu privire la probleme urgente apărute, rude bolnave, pisici cu rujeolă, câini cu depresie și multe altele.  

  Nimeni nu se gândește că ar putea, dacă tot și-a luat 2, 3 zile de vacanță, în cele extraordinar de lungi 30 minute în care plouă să facă altceva: să se odihnească că de aia e vacanță, să se plimbe prin ploaie sub o umbrelă pe malul mării (face bine la psihic și mulți au nevoie de asta), să citească o carte, să stea pe o terasă acoperită sau pe balconul camerei și să bea un pahar de vin. În fond, ești în vacanță nu la concurs de bronzat. Cei care acceptă din start că e posibil să și plouă puțin în vacanță sunt mult mai relaxați, au alternative și se bucură oricum că au scăpat de stresul de muncă sau de oraș aglomerat și poluat.

  Și eu am fost în vacanță. Și a plouat. Și pentru că eu merg în vacanță toamna, că vara nu am cum, plouă întotdeauna. Așa și…? M-am plimbat pe ploaie prin Poiana Brașov și mirosea demențial a brad verde. Am stat și am citit o carte. Am stat într-un restaurant. Și nu m-am plâns de vreme niciodată și nici nu am cerut banii înapoi sau mi-am scurtat sejurul. 

  ZOOM BEACH

  Pentru că vacanța nu înseamnă doar plajă. Asta ține tot de cultura comunistă care nu se mai șterge odată din mintea noastră. Vacanța ține de psihic și de refacerea lui, ține de liniște și de relaxare. La asta ar trebui să vă gândiți când rezervați o vacanță, nu la cât de mult/puțin va ploua. Vremea nu o putem controla (încă). Dar modul în care ne petrecem viață și vacanțele putem. 

  PS. Este vineri, 12 Iunie, ora 18:30. De 3 zile se anunță ploi, vijelii, etc. Astăzi a fost vreme de plajă. Au trecut niște nori dar nu a ploua nicio picătură. Lăsați ploile să vina și gândiți-vă ce faceți dacă plouă, nu cum să vă feriți de ea.

  Sfatul meu este să verificați imaginile LIVE de pe litoral și astfel veți fi siguri cum este la mare. Funkytravel.ro vă pune la dispoziție imagini cu plajele din Mamaia, Constanța și Costinești.

  Pe Răzvan Dobre îl găsești AICI

  Vrei să rămâi la curent cu ultimele noutăți de pe litoral?
  Abonează-te la newsletter!

  Află cele mai recente vești, informații, tips-uri, știri de actualitate și noutăți de la malul mării. Cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.  Schi Austria

  Abonează-te la Newsletter!

   

  Află cele mai bune ponturi de cazare, coduri de reducere pentru vacanțe și informații verificate despre turism.

  Felicitări, te-ai abonat cu succes! Vei primi curând informații de la echipa Funky Travel!